Piotr A. Zwarycz

Prawnik i socjolog. Podwójny doktorant na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika.

Kierownik projektów badawczych, prelegent na konferencjach naukowych i autor publikacji o tematyce prawnej i społecznej. Współpracuje z III sektorem, prywatnymi przedsiębiorcami i instytucjami publicznymi. Swoje zainteresowania koncentruje wokół problematyki broni palnej – prowadzi w tym kierunku pogłębione badania, a także legitymuje się licencją sportową Polskiego Związku Strzelectwa Sportowego. Wszędzie szuka wyzwań i inspiracji. W wolnych chwilach stały klient irlandzkiej linii lotniczej – podróżuje i zwiedza. Uwielbia też gotować – szczyci się ogromną kolekcją książek kucharskich. Ceni sobie slow food i nie lubi marnować produktów. Zapalony fotoamator, w trakcie realizacji projektów nierozstający się z lustrzanką. Chcesz porozmawiać o działaniach społecznych lub zrównoważonej diecie – zadzwoń i umów się na kawę!

tel.: 606-773-859
e-mail: p.zwarycz@fundacjarise.pl

Odpowiada za codzienne życie RISE, finanse, realizację projektów naukowych i badawczych, promocję oraz fundacyjny kalendarz.