Katarzyna Wita
Wiceprezes Zarządu

Aplikant adwokacki w Okręgowej Radzie Adwokackiej w Warszawie i licencjonowany sędzia sportowy zakochany w prawie sportowym i medycznym. Student Studiów Podyplomowych z zakresu Prawa Medycznego i Bioetyki na Uniwersytecie Jagiellońskim. Na co dzień żyje rywalizacją sportową i organizacją największych wydarzeń sportowych dla Polskiego Związku Lekkiej Atletyki.

Prelegentka wielu konferencji z zakresu prawa sportowego, sportu i organizacji wydarzeń sportowych. Reprezentantka Polski na Międzynarodowych Forach Sportowych. Z pochodzenia śląska dziołcha. Zakochana w Toruniu, równie chętnie wraca do Bydgoszczy. To z tymi ośrodkami sportowymi i naukowymi wiąże ją najwięcej, gdzie pozostaje we Władzach lokalnych klubów i związków sportowych. Ciągle w podróży, ciągle w biegu. Prawdopodobnie jedynym okresem kiedy zwalnia jest niepokorny festiwal filmowy w Toruniu.

Kiedy akurat nie jest na zawodach biega, jeździ na rowerze i czyta kryminały.

e-mail: k.wita@fundacjarise.pl

Koordynatorka sekcji sportowej RISE, koordynatorka wolontariuszy, specjalistka ds. organizacji wydarzeń sportowych i kulturalnych.