Gotuj międzypokoleniowo – jedz i żyj zdrowo!

We współczesnym świecie, w którym dominuje komunikacja na odległość, mogą zacierać się więzi międzyludzkie – szczególnie te międzypokoleniowe. Uważamy, że wymiana doświadczeń między przedstawicielami kolejnych pokoleń to ogromna wartość, którą należy pielęgnować. Fundacja RISE w ramach działań edukacyjnych związanych ze zdrowym odżywianiem zrealizuje w okresie od lutego do czerwca działania łączące trzy pokolenia, które będą mogły wymienić się swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi jedzenia, zdobyć wiedzę na temat zdrowego żywienia i kształtowania nawyków żywieniowych, a także wziąć udział w warsztatach kulinarnych oraz wspólnie ugotować coś pysznego.

Wiosną spotkamy się na warsztatach przygotowanych dla dzieci i młodzieży, dorosłych (w tym rodziców) oraz seniorów. Zwieńczeniem projektu będzie Piknik Międzypokoleniowy, podczas którego wymienimy się doświadczeniami w zakresie zdrowego żywienia i przeprowadzimy warsztaty, na których pokażemy jak przygotować proste, zdrowe potrawy. Ze świeżych ziół, warzyw i owoców przygotujemy wspólnie pyszne dania, którymi będziemy się delektować w rodzinnej, piknikowej atmosferze!

Działania zostaną zrealizowane od lutego do czerwca 2019 roku.

Sfinansowano ze środków Fundacji „ORLEN – DAR SERCA.