Podziel się swoją lokalnością

Nie trzeba daleko jechać, żeby znaleźć prawdziwe skarby – piękne miejsca, monumentalne zabytki, interesujące historie czy naturalne smaki. Program “Podziel się swoją lokalnością” zachęca do poszukiwania tego, co jest blisko, a czym jednocześnie warto się pochwalić i pokazać to innym.

Nawet małe miejscowości kryją niesamowite historie, urokliwe miejsca, a przede wszystkim ludzi z pasją i wielkim sercem – chcemy promować takie społeczności i pokazywać je szerszej publiczności.

Lokalność to też wysokiej jakości produkty. Uważamy, że należy promować pasjonatów, którzy poświęcają życie na tworzenie naturalnych, lokalnych produktów wysokiej jakości. W Twojej miejscowości jest kawiarnia, której właściciele pieką na miejscu pyszne ciasta? W pobliżu znajdują się sady pełne owoców dojrzewających w słońcu? A może lokalna spółdzielnia socjalna produkuje i sprzedaje pyszne, zdrowe przetwory? Właśnie takich miejsc szukamy, chcemy je poznać i dzielić się naszymi odkryciami z innymi.

Chcielibyśmy, aby efekty naszych wspólnych starań dotarły do jak największej grupy odbiorców – w tym celu będziemy korzystać zarówno z narzędzi interaktywnych, jak i innych form promocji. W szerszej perspektywie chcielibyśmy docierać z lokalnymi perełkami również do zagranicznych turystów, którzy będą mieli szansę poznać prawdziwą Polskę, nie tylko taką z pierwszych stron magazynów podróżniczych i przewodników turystycznych.